Είστε εδώ:Κατηγορίες»ΘΕΣΕΙΣ - ΑΠΟΨΕΙΣ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ»ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 8 (15/12/10)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 8 (15/12/10)

Η Διοίκηση της Τράπεζας ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και ορίσθηκε συνάντηση στις   9/12/10 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 π.μ. Στην προγραμματισμένη συνάντηση στις 9.12.10 τα μέλη του Δ.Σ. ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου  και ζήτησαν την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.Όμως η άλλη  πλευρά με προκλητικό τρόπο  εξ’ αρχής ξεκαθάρισε  ότι δεν υπάρχουν  χρήματα και εξ’ αυτού του λόγου δεν μπορούν να δώσουν τίποτε. Μάλιστα προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα  λέγοντας ότι το 83% των συναδέλφων συνταξιούχων, έχουν αποσύρει τα χρήματά τους  στον ανταγωνισμό και ότι θα πρέπει να ζητήσουμε τα δάνεια που θέλουμε από τις Τράπεζες του ανταγωνισμού.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 13 28.11.2011

Συνάδελφισσες και Συνάδελφοι, Η άγρια επίθεση εναντίον των δικαιωμάτων μας όχι μόνο συνεχίζεται αμείωτη, αλλά η Κεντρική Κυβέρνηση αναλαμβάνει νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες με στόχο να ψηφιστεί Νόμος εντός του μηνός Δεκεμβρίου που θα φέρει επιπλέον βάρη και περαιτέρω μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις. Ήδη σε όλα τα ΜΜΕ αναφέρεται ότι κατ’ επιταγήν της Τρόικας η Κυβέρνηση θα πρέπει να μειώσει από 1-1-2012 τις επικουρικές συντάξεις στο 20% της κύριας σύνταξης. Παράλληλα στον προϋπολογισμό του 2012 που κατατέθηκε στη Βουλή η κρατική επιχορήγηση για τα Ταμεία, μειώνεται ολοένα, προαναγγέλοντας έτσι τις νέες περικοπές στις κύριες και επικουρικές, που έρχονται να συμπληρώσουν τις προηγούμενες. ...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 15 30/01/2012

Συνάδελφοι,Σας καλούμε να συμμετάσχετε μαζικά σε νέα συγκέντρωση την Τετάρτη 08/02/2012 και ώρα 10.00 π.μ. στην Πλατεία Κοτζιά, προκειμένου στη συνέχεια να απαιτήσουμε  από την Τράπεζα  την επίλυση των πιο  κάτω σοβαρότατων προβλημάτων μας. Α)  Επαναφορά των διακοπεισών συντάξεων σε συναδέλφους και συναδέλφισσες που βιαίως υπήχθησαν στο ΙΚΑ  και το ΕΤΑΤ διέκοψε την σύνταξη, στο τρίμηνο, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.B) Να εμποδίσουμε  την παράδοση των συνταξιοδοτικών φακέλων διότι δολίως και κρυφίως  ο Πρόεδρος του ΤΕΑΠΕΤΕ κ. Ζώννιος Λεωνίδας απεργάζεται την παράδοση τους στο ΕΤΕΑΜ. Υπενθυμίζουμε ότι αναμένεται  σύντομα η...

 • Απόσπασμα από την εκπομπή KONTRA CHANNEL O ENERGOS POLITHS 21 07 13

  Πέμπτη, 25 Ιουλίου 2013 15:23
 • Απόσπασμα από την εκπομπή KONTRA CHANNEL O ENERGOS POLITHS 16 06 13

  Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 20:28
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 8 (15/12/10)

  Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 14:20
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 13 28.11.2011

  Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2011 08:15
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 15 30/01/2012

  Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 14:39

vogiatzakis

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2010 14:20

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 8 (15/12/10)

Η Διοίκηση της Τράπεζας ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και ορίσθηκε συνάντηση στις   9/12/10 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 π.μ.


Στην προγραμματισμένη συνάντηση στις 9.12.10 τα μέλη του Δ.Σ. ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου  και ζήτησαν την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.
Όμως η άλλη  πλευρά με προκλητικό τρόπο  εξ’ αρχής ξεκαθάρισε  ότι δεν υπάρχουν  χρήματα και εξ’ αυτού του λόγου δεν μπορούν να δώσουν τίποτε. Μάλιστα προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα  λέγοντας ότι το 83% των συναδέλφων συνταξιούχων, έχουν αποσύρει τα χρήματά τους  στον ανταγωνισμό και ότι θα πρέπει να ζητήσουμε τα δάνεια που θέλουμε από τις Τράπεζες του ανταγωνισμού.

 

 Αθήνα 15/12/1

Συνάδελφοι,

Σε υλοποίηση του προγράμματος δράσης του Συλλόγου μας, το οποίο παραμένει το ίδιο με τον προηγούμενο χρόνο, ( Ανακοιν. Νο 2/14.12.09), στις 26 Νοεμβρίου 2010 αποστείλαμε επιστολές και ζητάμε άμεσα συναντήσεις για την επίλυση των χρονιζόντων προβλημάτων που απασχολούν το σύνολο των συνταξιούχων της Εμπορικής Τράπεζας :

 • Στην Υπουργό Εργασίας κα Λούκα Κατσέλη
 • Στον Πρόεδρο του ΕΤΕΑΜ
 • Στον      »    του ΕΤΑΤ
 • Στον      »    του ΤΑΥΤΕΚΩ
 • Στην Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας.


Η Διοίκηση της Τράπεζας ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας και ορίσθηκε συνάντηση στις   9/12/10 ημέρα Πέμπτη και ώρα 10 π.μ.


Στην προγραμματισμένη συνάντηση στις 9.12.10 τα μέλη του Δ.Σ. ανέπτυξαν τις πάγιες θέσεις του Συλλόγου  και ζήτησαν την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων μας.
Όμως η άλλη  πλευρά με προκλητικό τρόπο  εξ’ αρχής ξεκαθάρισε  ότι δεν υπάρχουν  χρήματα και εξ’ αυτού του λόγου δεν μπορούν να δώσουν τίποτε. Μάλιστα προχώρησαν και ένα βήμα παραπέρα  λέγοντας ότι το 83% των συναδέλφων συνταξιούχων, έχουν αποσύρει τα χρήματά τους  στον ανταγωνισμό και ότι θα πρέπει να ζητήσουμε τα δάνεια που θέλουμε από τις Τράπεζες του ανταγωνισμού.

Στο σημείο αυτό της συζήτησης υπήρξε έντονη αντίδραση των μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου μας,  με αποτέλεσμα  να πάρουν πίσω τα όσα παραπάνω εξέφρασαν για τα μέλη μας και να δεχθούν ορισμένες από τις εκφρασθείσες θέσεις μας. Τόνισαν όμως ότι η επαναξέταση ορισμένων θεμάτων μας θα απαιτήσει  χρόνο και  θα μας ενημερώσουν σχετικά.
Την ίδια συμπεριφορά είχαν δείξει και την περασμένη χρονιά  και όπως θυμάστε τα αποτελέσματα των δήθεν μελετών τους ήταν πενιχρά.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα αξιολογήσει τις τυχόν απαντήσεις τους και θα αποφασίσει ανάλογα.

Συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ακόμη ότι το Δ.Σ. του Συλλόγου, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό  των προσπαθειών μας για επίλυση ασφαλιστικών ζητημάτων, συναντήθηκε στις 26/11/10 στα Γραφεία της ΟΣΤΟΕ με τον πρόεδρο και το Γεν. Γραμματέα της Ομοσπονδίας. Στη σχετική συζήτηση που διήρκεσε 3 ώρες  περίπου, έγινε διεξοδική  συζήτηση και αλληλοενημέρωση κυρίως για το επιδιωκόμενο  και από την ΟΤΟΕ, Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων.

Με την υπ’ αριθμ. 7/1.7.10 Ανακοίνωση του Συλλόγου είχαμε αναφέρει ότι το Δ.Σ. συνεχίζει  να διεκδικεί συνδικαλιστικά τα δίκαια  αιτήματα  που απασχολούν όλους μας.
Επειδή  κατά το έτος 2010, τόσο η Κεντρική Κυβέρνηση όσο  και η Διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας, με διάφορες δικαιολογίες  κωλυσιεργούν και δεν δίνουν λύσεις στα  θέματά μας, το Δ.Σ. αποφάσισε να σας γνωστοποιήσει ότι όποιος συνάδελφος επιθυμεί, μπορεί  να προσφύγει και δικαστικά, προκειμένου να διεκδικήσει μέσω των δικαστηρίων τη χορήγηση επιδόματος  Ισολογισμού, αυξήσεων των ετών 2007 – 2008 και 2009, οικονομικών ενισχύσεων Χριστουγέννων  και Πάσχα, κάλυψη  εξόδων  εξαγοράς  της στρατιωτικής θητείας, καθώς και τυχόν περικοπών που πραγματοποιούνται κατά παρέκκλιση των όσων προβλέπει το Καταστατικό του ΤΕΑΠΕΤΕ.

Συνάδελφοι,

Στις 21 Ιανουαρίου 2011 εκδικάζεται στον Άρειο Πάγο η αναίρεση της Τράπεζας κατά της υπ΄ αριθ,. 4007/09 απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η σχετική διάταξη του Νόμου 3371/06 αναφορικά με τη λειτουργία του ΤΕΑΠΕΤΕ.
Ζητούμε την επανειλουργία  του ΤΕΑΠΕΤΕ και την πιστή εφαρμογή των διατάξεων του καταστατικού του, προς εκπλήρωση των υποχρεώσεων του   προς όλους τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους. (Αναφερόμαστε σε προβλήματα που ταλαιπωρούν 8.000 συνταξιούχους  όπως περικοπές  επιδομάτων τέκνων, συζύγων. Γάμου, αναπηρίας, επιδομάτων βαθμού, άγαμων θυγατέρων κ.λ.π.)  βάσει  και των αποφάσεων 116/08 Πρωτόδικης και 4007/09 Εφετειακής όπου μας δικαιώνουν απόλυτα.   Ο Πρόεδρος του Συλλόγου που είναι και μέλος του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΕΤΕ έχει ζητήσει σε 4 Συμβούλιά του τα οποία έγιναν στις 7/12/09, 4/1/10, 7/6710, 29/9/10 εγγράφως την σύγκληση του Δ.Σ. του ΤΕΑΠΕΤΕ με θέμα την τελεσίδικη  εφετειακή απόφαση 4007/09 όμως το Συμβούλιο του Ταμείου δεν έχει συγκληθεί ακόμα για την αντιμετώπιση αυτού του θέματος. Επισημαίνουμε την ολιγωρία του Προέδρου κ. Ζώννιου και τις ευθύνες του απέναντι σε 8.000 οικογένειες συνταξιούχων του Ταμείου.Όπως σας είχαμε γνωρίσει και παλαιοτέρα   οι εκάστοτε Κυβερνήσεις αποβλέπουν  με τα όσα κατά καιρούς  νομοθετούν, στη μείωση των συντάξεών μας και τη βίαιη ανατροπή δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με σκληρούς  αλλά δίκαιους αγώνες τα τελευταία  τριάντα χρόνια.
Τα δημοσιονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας και η εφαρμογή του σταθεροποιητικού προγράμματος που ψήφισε  η Βουλή των Ελλήνων για τα έτη 2010 έως 2013, δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.  Περνάμε δύσκολα  χρόνια. Δεν πρέπει όμως να σκύψουμε το κεφάλι. Οφείλουμε να παλέψουμε, να διεκδικήσουμε  να πείσουμε για το δίκιο μας και να απαιτήσουμε την καταβολή των όσων δικαιούμαστε.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως  συνηθίζουμε  κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα γίνει ο καθιερωμένος Αγιασμός στα Γραφεία του Συλλόγου μας Γ΄ Σεπτεμβρίου 8, 7ος όροφος στις 11 Ιανουαρίου 2011 ημέρα Τρίτη και ώρα 10 π.μ.
Την ίδια ημέρα και ώρα 11 π.μ. στο ξενοδοχείο  ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, θα γίνει η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας.Σας ενημερώνουμε ακόμη ότι από  13  μέχρι  25 Ιανουαρίου  2011  μπορείτε να παραλαμβάνετε από τα Γραφεία  του Συλλόγου τα παιχνίδια των παιδιών  ηλικίας μέχρι  10 ετών.
Τα παιχνίδια  στα παιδιά της επαρχίας θα σταλούν  ταχυδρομικώς.


Συνάδελφοι,


Για τις εορτές των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους 2011 το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εύχεται ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ με υγεία ευτυχία και χαρά και εκπλήρωση όλων των προσδοκιών σας.Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                     Ο Γεν. Γραμματέας
Εμμ. Βογιατζάκης                  Βασ. Χαριτόπουλος